Siris

by Leen Steyaert

Over Leen

Over Leen Steyaert

Ervaring

Sedert 2008 ben ik gespecialiseerd verpleegkundige actief als eerste Vlaamse menopauzeconsulent. Mijn missie en passie is om vrouwen inzichten te verschaffen over een nieuwe fase in hun leven die erg verrijkend en positief kan zijn maar voor vele vrouwen een heel moeilijke periode is zowel fysiek alspsychisch. Drie jaar later is er een opleiding voor menopauzeconsulenten in België aan de hogeschool te kortrijk Vives in samenwerking met de universiteit van Leuven opgericht. Ik ben heel  blij om deze studenten mee te hebben mogen opleiden.

Een logisch gevolg  is het verschijnen van mijn boek: Stralend door de menopauze ( 13 drukken met bijna 20 000 exemplaren) waarin ik al mijn ervaringen en kennis deel om vrouwen maximaal te kunnen ondersteunen.

In 2011 verscheen een tweede boek / Leef en Eet volgens je OERRITME ( vierde druk 2018). Sedert 2011 bied ik voordrachten en workshops in België en Nederland en sedert 2006 geef ik privé consultaties.

In december 2013 gaf ik een TED talk. Sedert 2016 ben ik ook Vlaanderens eerste borstweefseltherapeute, www.borstweefseltherapie.be

Ik ontwikkelde het LipoLip – programma (Lipolip.be) voor het behoud van een normaal gewicht en MenoCure – programma voor vrouwen in de overgang (Menocure.be).Blogster bij Wifty.be en vuurvrouw.nu, menovitaal.be: met geen enkel commerciële belang.

In april 2017 verschijnt mijn derde boek: Stop de rush, laat gejaagdheid je hormonen niet op hol brengen. In April 2018 verscheen: Jouw menopauzeplan, in zes stappen stralend door de overgang.

In oktober 2020 verscheen: Over borsten, koester je boezem en hou je borsten mooi en gezond. In 2022 ontwikkelde ik een afslankingsprogramma voor mannen: LipoMen. In het voorjaar van 2023 verschijnt Menokilo's.

Ik ben dankbaar een veel gevraagd spreker te mogen zijn in Belgïe en Nederland. Eind 2018/2019 tourde ik heel Nederland rond met professionele lezingen over de werking van de hormonen.

1982

Afgestudeerd als gegradueerde verpleegkundige aan het Hoger Instituut voor Verpleegkunde: SintVincentius Antwerpen

1990-1995

Afgestudeerd aan het Vlaams Instituut voor Orthomoleculaire geneeskunde (VIOW)

1995-2009

Voetreflexologie, craniosacraal therapie: basis shiatsu, basis Gezichtsreflexologie, Holopathie, Emotional Freedom Techniques

2010

2011

Verschijnen van boek: Stralend door de menopauze (Standaard Uitgeverij, ISBN: 978 90 02 23969 2)

Transfiguratie en regeneratietherapie, Touch for health

2012/2013

Geven van lezingen over de menopauze in Nederland en België


TED talk

Verschijnen van 6e druk van het boek: Stralend door de menopauze


Gastdocente aan de hogeschool te Kortrijk opleiding Menopauzeconsulent Evocircadian coach


Enzymtherapie


Guestwriter voor www.wifty.be

2015

Heruitgave Stralend door de menopauze: 8ste druk

2016

Verschijnen van 2e boek: Leef en eet volgens je oerritme

Vernieuwde cover en verschijnen van 10 de druk Stralend door de menopauze. Verschijnen van derde druk van  Leef en eet volgens je Oerritme.

Ontwikkeling van het LipoLip afslankingsprogramma ook voor moeilijke afslankers LipoLip.be

2017

Persconferentie en oprichting Menovitaal voor A .Vogel met maandelijkse blog Verschijnen van 11 de druk van Stralend door de menopauze


Opleiding tot eerste borstweefseltherapeute van Belgïe

Opleiding TRE (trauma en tension release exercises)


Opleiding KPNI, klinische Psycho neuro immunologie en evolutionaire gezondheidsleer


Maand april 2017: Verschijnen van derde boek bij Uitgeverij Van Halewyck : Stop de Rush, laat gejaagdheid je hormonen niet op hol brengen.


Opleiding KPNI Mastercourse geslachtshormonen

2018-2022

Verschijnen van : Jouw Menopauzeplan


Ontwikkeling van het MenoCure- programma: Afslanken in de menopauze: Menocure.be 


Opleiding dna life programma


Verschijnen van de 13 de druk van Stralend door de menopauze


Verschijnen van Over Borsten: Van Halewyck


Wetenschappelijk advisor Nutrisan en Care for Nature


Darmtherapeute Fidlab: 2021

Ontwikkeling LipoMen: 2022

13 de druk Stralend door de menopauze

Verwacht: nieuw boek: Voorjaar 2023

Evocircadiaan coach

Evocircadiaan Coach: Meer inzicht in gezondheid en ziekte


Zonder dat we er ons van bewust zijn worden we steeds zieker in de westerse wereld. In België en Nederland zijn 1 op 2 mensen chronisch ziek. In het bijzonder allergieën, auto-immuunziekten, kanker, overgewicht, diabetes, hart en vaatziekten en neurodegeneratieve ziektes zijn de laatste 40 jaar sterk toegenomen. Niet alleen ziektes stijgen spectaculair maar ook het algemene welbevinden is verre van optimaal.


Zo zien we dat 100.000 mensen kanker hebben in Nederland en dat in 20 jaar tijd longkanker bij vrouwen met 80 procent is toegenomen en zaadbalkanker bij verhoudingsgewijs jonge mannen in die periode met 50 procent is gestegen. Ook worden er jaarlijks honderdduizenden voorschriften uitgeschreven voor antidepressiva.


Meer en meer zien we dat de overheid maatregelen treft om minder terugbetalingen te voorzien omdat de ziektekost te hoog wordt. Zo gaan mensen meer en meer toch moeten beseffen dat ze de verantwoordelijkheid voor hun eigen gezondheid zelf moeten opnemen wat eigenlijk een basisgegeven is.


Wie gezondheid en ziekte wil begrijpen zal moeten leren hoe evolutie gezondheid en ziekte heeft gevormd. Dit is voor de geïnformeerde burger makkelijker gezegd dan gedaan. Door o.a. internet en reclame komen verschillende boodschappen over gezondheid en ziekte tot ons , echter veel informatie is in conflict met elkaar of zijn hypes van het moment. Gezondheid en ziekte zijn “big business”.


De waarheid over onderzoeken is dat veel onderzoeken er niet zijn om de waarheid aan het licht te brengen maar wel uit pure geldwinst. Er worden constant antwoorden gegeven zonder dat er vragen worden gesteld. De moderne geneeskunde en de industrieel vervaardigde voeding zijn belangrijke bedreigingen geworden voor de hedendaagse gezonde mens .


De evorcircadian code is een raamwerk van denken welke de mens vanuit een evolutionair/ritmisch perspectief, vanuit de conceptie bekijkt. De evocircadiaan coach zal vanuit het denken preventief en curatief adviezen geven. Kernwoorden van de Evocircadian code zijn o.a evolutie , circadiane ritmes, energie, hormonen, microben, voeding, zwangerschap en de mens vanaf de conceptie.


Circadiaan ritme is een biologisch ritme waarvan de cyclus ongeveer 1 dag duurt (Latijn: circa =ongeveer, dies = dag). Men spreekt ook wel van een 24-uurs ritme of slaap-waakritme. Een organisme is onderhevig aan een groot aantal biologische processen, die doorgaans automatisch verlopen volgens een bepaald ritme. Circadiaan verlopende functies vertonen een patroon dat dagelijks herhaald wordt. Het ritme wordt via de inwendige biologische klok gestuurd.