Siris

by Leen Steyaert

Boeken

Menokilo's kookboek

Gewichtstoename en de overgang gaan vaak hand in hand- dat is volstrekt normaal. Veel vrouwen worstelen hiermee en vinden het moeilijk om hun veranderende lichaam te aanvaarden. Meer nog: ze gaan et meer eten of grijpen naar suiker of alcohol om zichzelf te troosten en stellen zo hun gezondheid nog meer op de proef. Hart-en bloedvatziekten, een hoge bloeddruk en diabetes liggen op de loer...

In het Menokilo's kookboek bundelt menopauzeconsulent Leen Steyaert 50 recepten voor een gezond gewicht tijdens en na de overgang. Wat niet hetzelfde is als een ideale lijn- het omarmen van je veranderende lichaam is de eerste stap in deze nieuwe levensfase.
Met deze smaakvolle recepten geef je je lichaam wat het nodig heeft en hou je je gewicht onder controle.

Het Menokilo's Kookboek is de opvolger van de bestseller 'Menokilo's.

Eén op de drie vrouwen in de overgang beleeft een moeilijke tijd en veel vrouwen worstelen dan ook met hun gewicht. De taille verdwijnt, er komen wat vetrolletjes bij en die bovenarmen zijn ook niet meer zo strak. Met dit nieuwe boek wil Leen Steyaert vrouwen innerlijke rust geven door informatie te bieden over hoe hun lichaam werkt en hoe hun gewicht en een goede gezondheid hand in hand gaan. 

Ze laat je zien dat je met een gezonde levensstijl klachten kunt verbeteren en zelfs doen verdwijnen. Belangrijk is dat je daarbij geen perfectie nastreeft, maar een aanvaardbaar gewicht voor jezelf kiest. 

De expertise van Leen Steyaert leidt je door de boeiende wereld van de werking van je lichaam. ‘Minder eten en meer bewegen’ werkt niet tijdens de overgang. Er is zoveel meer dat aangepakt moet worden: herstel van je bloedsuikerspiegel, insulineresistentie en darmmicrobioom zijn de rode draden die het hele verhaal aan elkaar breien. Dit boek helpt je te begrijpen waarom je gewicht zo sterk kan veranderen, wat je hormonen met dit alles te maken hebben en waarom je verlangen naar zoet zo groot kan zijn, ook al doe je zo je best om die drang onder controle te houden. 

 

(gebruik code 'SIRIS' voor 10% korting bij aankoop)

Over borsten
Een positief boek over borsten en borstgezondheid

Hoe hou je je borsten gezond? Het is een vraag waar je misschien nooit echt over nagedacht hebt, omdat je er nooit problemen mee hebt gehad en omdat je ze gewoon beschouwt als onderdelen van je lichaam. Veel vrouwen hebben echter een haat-liefde verhouding met hun borsten: ze voelen zich ongemakkelijk met hun orsten of hebben echt een 'borstencomplex'. En toch is het zo belangrijk dat je zorg draagt voor je borsten- al vind je daar in de literatuur weinig over terug. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

In dit boek focust menopauzeconsulente en borstweefseltherapeute Leen Steyaert op het welzijn van je borsten. Ze staat stil bij de anatomie van de borst en vertelt je wat een goede borsthygiëne inhoudt. Je leert meer over de verschillende borstaandoeningen die er bestaan, en hoe je ze kunt voorkomen of (laten) behandelen.

maar bovenal leer je tijdens het lezen van dit boek hoe je van je borsten kan houden. Want borsten zijn voor een vrouw iets om fier op te zijn, niet iets om je over te schamen. Door een intiemere band met je borsten op te bouwen, zullen ze steviger en gezonder worden. Dit boek zal dan ook voor jou een ware 'ontboezeming' worden.


(gebruik code 'SIRIS' voor 10% korting bij aankoop)

Het aantal vrouwen in de menopauze maakt de grootste bevolkingsgroep uit, wereldwijd. De kans is groot dat jij ook tot die bevolkingsgroep behoort, of er binnenkort toe zult behoren.

De tijd is echter voorbij dat de overgang gelijk stond met 'oud worden' of 'klachten en kwalen'. Vrouwen van nu willen tot op hoge leeftijd jeugdig en actief blijven. Maar kan dat ook?

Alles hangt af van hoe je de menopauze aanpakt.


(gebruik code 'SIRIS' voor 10% korting bij aankoop)

Jouw menopauzeplan.
In 6 stappen stralend door de overgang

Stop de rush.
Laat gejaagdheid je hormonen niet op hol brengen.

Veel vrouwen leveren elke dag een strijd om overeind te blijven en hebben constant het gevoel dat ze het gevecht tegen de klok verliezen. Werk en privéleven combineren, continu multitasken, streven naar perfectionisme en controle en opboksen tegen faalangst en prestatiedwang. Deze aspecten kunnen bijzonder zwaar wegen in een maatschappij waarin vrouwelijke eigenschappen en kwaliteiten nog al te vaak als 'zwak' worden beschouwd.

Wat ooit een kick was die een onbeschrijfelijk gevoel van voldoening gaf -'Kijk eens wat ik allemaal kan!' - eist uiteindelijk zijn tol. Nooit eerder bleven zo veel vrouwen thuis met een depressie of burn-out. Nooit voordien sukkelden zoveel vrouwen met vage kwaaltjes en klachten die allemaal het gevolg zijn van een grondige verstoring van de werking van hun hormonen.


(gebruik code 'SIRIS' voor 10% korting bij aankoop)

Slaapproblemen, vermoeidheid, depressie, ADHD en obisatas zijn dé ziekten van deze tijd. We beseffen dit niet, maar de oorzaak ligt vaak in de verstoring van onze 'innerlijke klok', of ons 'circadiaanse ritme'.

Wetenschappers krijgen stillaan een beter inzicht in de manier waarop deze ritmes werken, hoe ze ons leven bepalen en hoe we ze kunnen aanwenden om optimaal te functioneren.

Het hedendaagse leven staat mijlenver van dit oerritme. Ons lichaam is vaak in conflict met wat het dagelijks leven, ons werk en andere verplichtingen van ons eisen. Ditmaakt vele mensen ziek Oerritme is een pleidooi voor een natuurlijker leven, dicht bij dat van de oermens, maar wel op maat van de 21 e eeuw.


(gebruik code 'SIRIS' voor 10% korting bij aankoop)

Oerritme.
Eet en leef volgens je oerritme en word fit, slank en gelukkig.

Stralend door de menopauze.
Het begin van een stralend nieuw leven.

Door succes is stralend door de menopauze al aan de 11e druk toe!

Voor de meeste vrouwen is de menopauze een weinig aantrekkelijk vooruitzicht. 'Stralend door de menopauze' is het eerste boek dat een positief verhaal brengt. Leen Steyaert vertelt je hoe je door een gezonde levensstijl en met de hulp van natuurlijke middelen de ongemakken kun vermijden of beperken, maar vooral hoe je van de menopauzejaren kunt leren en ontdekken dat je na je vijftigste een prachtige nieuwe tijd te wachten staat. De menopauze is zeker geen eindpunt. Het is een unieke kans om een prachtige metamorfose te realiseren naar een stralend nieuwe leven en de vrouw te worden die je echt wilt zijn.

(gebruik code 'SIRIS' voor 10% korting bij aankoop)