LipoLip Vitaal afslanken omdat je gezondheid belangrijk is !

Erkende therapie in Belgïe: NUTnummer: NUT_AS 3832/4

Zie www.lipolip.be  en www.menocure.be (gewichtsverlies tijdens de menopauze of wanneer je hormoonproblemen hebt) of bel 0499 08 48 46

Gewichtsbeheersing is een zeer actueel onderwerp en er zijn enorm veel methodes op de markt die niet altijd efficiënt werken.

Dank zij jarenlange ervaring kon ik LipoLip. Het wordt al door verschillende ervaren therapeuten in Vlaanderen gebruikt.

Vitaal afslanken is voor sommige mensen niet gemakkelijk. Om af te slanken en vervolgens ook slank te blijven, is meer nodig dan een tijdelijk dieet. Daarom heeft LipoLip een doelgericht, betaalbaar en verantwoord 4 stappenplan ontwikkeld. Het biedt een lifestyle programma waarmee je op een verantwoorde, vitale manier in korte tijd  voornamelijk vet verliest. Daarna word je een gezond voedingspatroon aangeleerd aangepast aan jouw behoeftes. Het programma is opgebouwd uit een 4 stappenplan (De beginstap, de eigenlijke afslankkuur, afbouw en stabilisatie )

Wat is de reden dat de ene mens beter op zijn gewicht blijft dan een andere mens terwijl deze persoon er alles aan doet om zijn gewicht te behouden of te herwinnen?

Veel heeft te maken met het spierweefseltype dat je hebt maar ook problemen zoals:

  • De schildklier die traag werkt
  • Hormonale stoornissen
  • Stress
  • Spijsvertering- en darmproblemen (samenstelling van de darmflora heeft ook invloed)

Deze disbalansen kunnen er voor zorgen dat het heel moeilijk is  om op een normaal gewicht te blijven of je normale gewicht te herwinnen.

Inhoud 
Het LipoLip lifestyle programma bestaat uit 4 stappen en een bevat een uitgebreide handleiding, allerlei tips en smakelijke menu’s.

Ook kan je tijdens de kuur inloggen op het gesloten deel van de website waar nog meer ondersteuning aangeboden wordt.

Boodschappen doe je zoals steeds bij je eigen groentewinkel, slager, vismarkt of supermarkt of natuurwinkel.

Stap 1 – Twee vette dagen

Stap 2 – De eigenlijke afslankkuur

De Dieetfase duurt (slechts!) 24 tot max 36 dagen ( met telkens nog 3 stopdagen) en draait voornamelijk om het kwijtraken van je overtollige ongezonde vetten, vetkwabben over heel je lichaam en ( inwendig ) buikvet. Deze fase bestaat uit een vet – en koolhydraatarm dieet met gezonde en lekkere recepten en eventueel 2 ondersteunende voedingssupplementen en professionele begeleiding (live of telefonisch/per e-mail).

Stap 3  – Drie dagen afbouw
De Stabilisatiefase is een periode van 21 dagen waarin het dieet langzaam wordt aangevuld, zodat je gewicht stabiliseert (geen jojo-effect) en vaak zelfs nog wat afneemt. Streefgewicht nog niet bereikt? Dan kun je gerust langer in fase 2 blijven. Een voedingssupplement biedt – waar gewenst – nog ondersteuning.

Stap 4 – Stabilisatie en consolidatie
Tijdens de stabilisatie krijg je tools aangereikt die je kan gebruiken in je dagelijks gezond eetpatroon.

Bij deze stap pas je bovendien toe wat je in Stap  2 en 3 hebt geleerd over gezonde keuzes maken. Deze fase draait vooral om het vinden van een balans die bij jou past.
Na het doorlopen van de verschillende stappen is je visie op eten helemaal veranderd. Je bent het nu gewoon om gezond te eten. Uiteraard mag je nog eens zondigen. Ik stel steeds de 80/20 regel voor. Voor 80 procent probeer je een zo gezond mogelijk voedingsprogramma aan te houden. Kies voor minder koolhydraten uit brood, pasta en aardappelen en meer koolhydraten uit groenten die door hun rijk aanbod aan vezels geen invloed op je suikerspiegel hebben. Eet ook meer eiwitten en gezonde vetten in de plaats ( vette vis, olijfolie (niet verhitten!) kokosvet, lijnzaad)

Voeding heeft ook een sociaal karakter, het brengt mensen bij elkaar en geeft ontspanning. Probeer toch steeds op een relaxte manier na te gaan waarom je soms  grijpt naar teveel en ongezonde voeding en tracht spanningen en stress niet te compenseren met voeding. De laatste fase draait om een juiste balans en die is voor iedereen anders. Belangrijk is dat je gezond eet, je gewicht in de gaten houdt (stel een bovengrens in) en regelmatig beweegt( streef naar minstens  10 000 stappen per dag). Af en toe je boekje te buiten gaan kan je compenseren  met regelmatig indien mogelijk een vasten- of soepdag in te lassen. Zo zal je langer een gezond en vitaal gewicht behouden.

Weetje

Door de heersende opvatting : ieder pondje gaat door het mondje krijgt de persoon met overgewicht een schuldgevoel aangepraat terwijl niet alleen de voeding een oorzaak kan zijn. Over heel de wereld zie je dat mensen, huisdieren  en zelfs wilde dieren dikker worden. Studies tonen aan dat door de toename van CO2 in de lucht, planten veel langere wortels ontwikkelen en daardoor minder vocht nodig hebben maar ook veel groter en vetter worden. De samenstelling van planten is hierdoor veranderd en er is een verschuiving naar minder eiwitten en meer koolhydraten maar minder vezels in de plant. Voor elke procent minder eiwit is er gemiddeld 14 procent meer vet en koolhydraten in de planten gekomen. Hierdoor treedt er minder verzadigingsgevoel op en eten mens en dier, zelfs in het wild veel meer ( dus veel meer koolhydraten). De oplossing is de samenstelling van je voeding aan te passen in overleg met een deskundige, lichamelijke stoornissen op te lossen en voldoende te  bewegen. Ook goed ademen is hierbij van belang. Hoeveel keer stop je niet even met ademen gedurende de (drukke) dag vooral als je wat gestrest bent?

Heel het LipoLip team is begaan met uw gezondheid en wenst u veel succes!

Ik deel graag mijn 30 jaar ervaring met LipoLip

 Aarzel niet om contact op te nemen indien u nog vragen hebt : 0499 08 48 46

Disclaimer

Op het bezoek van deze website zijn de volgende voorwaarden van toepassing.De informatie op deze site kan en mag slechts gebruikt worden voor algemene informatiedoeleinden. Deze website bevat informatie over voedingssupplementen. Voedingssupplementen zijn bedoeld als een aanvulling op de voeding en zijn geen medicijnen.  Deze producten zijn niet bedoeld voor gebruik , behandeling of preventie van enige ziekte. Neem contact op met je huisarts of medisch specialist als je behoefte hebt aan een diagnose, medisch advies of als je denkt een behandeling nodig te hebben.