Menopauzeconsulent

262686_104786189693278_929159251_n

Wat een leuk idee van Hélène en Ann.

Ik ken Hélène al jaren, we zijn goede vriendinnen, en we lachen heel wat af over het feit dat we 50+ zijn. Maar we nemen het ook wel serieus want 50 worden brengt vaak heel heel wat veranderingen mee voor een vrouw. Of het nu de pre-menopauze is of de menopauze, het is letterlijk en figuurlijk een overgang.

Als menopauzeconsulente (ik werk al jaren als gezondheidstherapeut en begeleid ook vrouwen die in de menopauze komen of zijn) probeer ik al mijn ervaringen te gebruiken om andere vrouwen te helpen en te begeleiden. Sommige vrouwen huppelen door de menopauze, andere vrouwen zien echt af. Menopauze is geen ziekte, het is belangrijk om tijd voor jezelf te nemen en je lichaam en geest in balans te brengen.

Mijn missie is om vrouwen te ondersteunen in het proces van de overgang  en daarom schreef ik een boek: ‘Stralend door de Menopauze’ met heel veel tips en praktische adviezen om alle aspecten aan te pakken waar vrouwen mee te maken krijgen als ze in die periode zitten die zich situeert rond de leeftijd van 50! Daarom ook vind ik Wifty een fantastisch initiatief. Vrouwen hebben elkaar ook nodig om eens over hun klachten te praten zonder  bestempeld te worden als een “zaag “. Sisterhood is heel belangrijk. En lachen en plezier maken brengen de hormonen in balans.

En trouwens Wifties hebben geen opvliegers maar adrenalinestoten! Daar vertel ik later meer over.

Ik hoop jullie regelmatig te verblijden met menopauze do’ en don’ts!

Ondertussen drink ik een glas champagne op Wifty!”

Hebben jullie vragen over de menopauze? Stuur ze naar wifty@wifty.be tav Leen Steyaert

image001

 

 

Stralend door de menopauze – Leen Steyaert

Comments are closed.